Українські депутати користуються дипломатичними паспортами неправильно / Ілюстрація - / news.church.ua

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко закликає, щоб міністр закордонних справ України Павло Клімкін нагадав депутатам правила користування дипломатичними паспортами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала під час Погоджувальної ради.

Читайте такожСкандал із Семочком: хто відповідальний за призначення в керівництво розвідки особи з родичами-росіянами

Відео дня

“Я звертаюсь до голови уряду з проханням, щоб у п’ятницю, під час традиційної Години запитань до уряду, ми надали слово міністру закордонних справ для того, щоб він нагадав депутатам Верховної Ради України правила користування дипломатичними паспортами. Тому що маємо абсолютно неприпустимі випадки, коли депутати від різних фракцій користуються дипломатичними паспортами під час приватних поїздок в різні міста, столиці і континенти”, - зазначила Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, за даними місцевих ЗМІ, 30 листопада 2018 р. у Тбілісі в готелях затримали 6 громадян України й одного громадянина Грузії. Їх було затримано за підозрою у незаконному придбанні та зберіганні зброї. За даними поліції, під час обшуків у номерах було виявлено та вилучено пістолети, автоматичну саморобну вогнепальну зброю та різні боєприпаси.

За даними телекомпанії «Імеді», затриманими є Роланд Мелія, Олександр Новіков, Дмитро Курагін, Юрій Деркач, Ігор Орленко, Сергій Кладко і громадянин Грузії Лука Чхетія. Всі вони є нібито бійцями українського батальйону «Донбас».

На момент затримання разом з підозрюваними в Тбілісі перебував і народний депутат, засновник «Донбасу» Семен Семенченко, однак, за інформацією ЗМІ, йому вдалося уникнути затримання завдяки дипломатичному паспорту.

3 грудня 2018 р. на засіданні Погоджувальної ради голів парламентських фракцій та комітетів Геращенко заявила, що звернеться до Парубія з депутатським запитом з приводу правдивості інформації про те, що Семенченко з дипломатичним паспортом перебуває в неофіційному відрядженні в Грузії.

Своєю чергою депутат від «Самопомочі» Руслан Сидорович підтвердив, що Семенченко дійсно перебував у Грузії та спростував інформацію про будь-яку його причетність до українських громадян зі зброєю. Сидорович зазначив, що з цими людьми Семенченка поєднує тільки те, що всі вони були учасниками АТО.