Кирило Вишинський / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що обмін керівника РІА «Новости Україна» Кирила Вишинського «не сприятиме» поверненню України «до суворого дотримання зобов'язань щодо діяльності журналістів».

Читайте такожУ Херсоні суд залишив керівника РІА "Новости Україна" Вишинського під вартою до 27 січня

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це Лавров сказав на прес-конференції в Москві за підсумками російської зовнішньої політики в 2018 році.

Відео дня

«Я не думаю, що ідея обміну, яку, можливо, хтось сприймає як цікаву, я не думаю, що вона сприятиме тому, щоб українська влада повернулася до суворого дотримання своїх зобов'язань стосовно діяльності журналістів. Такі ідеї можуть лише підігрівати бажання тих, хто готовий використовувати журналістів як розмінну монету у своїх сумнівних цілях», - сказав Лавров.

За його словами, Росія робить зусилля для звільнення Вишинського по лінії міжнародних організацій і по каналах спілок журналістів, а також в двосторонніх контактах з іншими країнами з метою «впливу на Київ».

Він назвав звинувачення Вишинського «абсурдним». «Запевняю вас, що ми будемо робити все, щоб перемогло право і щоб журналіст був звільнений і повернувся до своїх професійних обов'язків», - пообіцяв Лавров.

Як повідомляв УНІАН, затриманому 15 травня 2018 року в Києві Вишинського інкримінують державну зраду і проведення підривної інформаційної діяльності проти України.

17 травня Херсонський міський суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У грудні суд продовжив арешт підозрюваного до 27 січня 2019 року.

10 січня досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо Вишинського завершилося.

У прес-службі прокуратури Автономної республіки Крим повідомили, що по суті справу Вишинського розглядатиме один з районних судів Києва.