Порошенко розповів про процес визнання ПЦУ / фото УНІАН

Президент Петро Порошенко заявляє, що вже в кількох помісних православних церквах почався процес визнання новоствореної Православної церкви України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив під час молебня у Свято-Михайлівському кафедральному соборі міста Житомир.

Читайте такожУкраїна впевнено прямує до членства в ЄС і НАТО - Порошенко

Відео дня

«Те, що відбувається зараз, і та підтримка, яку демонструє український народ, ще раз переконує мене, що все буде добре, і церква наша буде лише зростати як безумовно канонічна. І слідом за вселенським патріархом інші помісні церкви будуть визнавати (ПЦУ), вже в кількох з них процес почався», - сказав Порошенко.

За його словами, серед 15 помісних православних церков «вже є дуже яскрава зіронька нашої церкви».

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православній церкві України.

6 січня в соборі Святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.