Президент нагадав, що за українською ініціативою був створений трастовий фонд НАТО з кібербезпеки / УНІАН

Президент Петро Порошенко заявляє, що протягом двох днів візиту до Давосу відбулося майже 20 офіційних зустрічей, і що на них було отримано тверду позицію щодо підтримки України.

Читайте такожУкраїна потрібна НАТО як східний фланг - Порошенко

Про це глава держави сказав в інтерв’ю телеканалу «Україна», повідомляє його прес-служба.

Відео дня

Зокрема, відбулися переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, заступником голови Китайської Народної Республіки Ван Цішанєм, генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем, новобраним президентом Бразилії Жаіром Болсонаро, президентом Польщі Анджеєм Дудою, президентом Литви Далєю Грібаускайтє тощо.

«Ми користуємось тим, що тут дуже щільний графік – переговори відбуваються по 15-20 хв, але їхня чисельність є достатньо великою. І скрізь ми маємо тверду позицію щодо підтримки України. Дякую нашим міжнародним партнерам, які демонструють таку підтримку, демонструють позицію захисту українців», - наголосив Порошенко.

Президент нагадав, що за українською ініціативою був створений трастовий фонд НАТО щодо кібербезпеки, а також є конкретні двосторонні угоди, починаючи з США та Великобританії і закінчуючи Німеччиною.

«На сьогоднішній день дуже важливо, що і США, і ЄС, і Канада сприймають це як реальну загрозу. Мова не йде про допомогу Україні, мова йде про об’єднання зусиль для захисту демократії в усьому світі. Бо Росія намагається використати демократичні інструменти і механізми, щоб підірвати демократію зсередини. Звичайно, що ми будемо боронити державу, в тому числі і від таких гібридних загроз Росії», - додав Порошенко.