REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, в ході засідання Петро Порошенко проінформує лідерів держав Євросоюзу щодо ситуації в Україні.

Читайте такожТуск запросив Порошенка на засідання Європейської Ради в четвер

"Під час нашої зустрічі ми будемо обговорювати 3 важливі теми: боротьбу з тероризмом, ситуацію в Україні і відносини з Росією, економічний і монетарний Союз", - йдеться у листі-запрошенні президента Європейської Ради главам держав та урядів країн-членів ЄС на саміт.

Відео дня

За словами Дональда Туска, засідання почнеться з обміну думками з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцом. "Ми продовжимо наше засідання інформацією, яку нам повідомить президент Порошенко про останній розвиток ситуації в Україні", - наголосив Дональд Туск.

Дискусія щодо українського питання і відносин з Росією буде продовжена під час обіду. "Ми оцінимо ситуацію і розглянемо відповідні дії", - підкреслив він.

Після цього глави держав і урядів країн ЄС у світлі терористичних атак в Парижі і останніх подій розглянуть питання боротьби з тероризмом. "Ми узгодимо заяву, в якій будуть визначені наші політичні орієнтири, які будуть направляти нас у майбутньому", - підкреслив Дональд Туск.

Останнім питанням в порядку денному значиться економічний та монетарний Союз.