Експерт розповів про ставку Кремля на виборах-2019 / фото УНІАН

Для просування геополітичних інтересів Росії в Україні Кремлю була б вигідна перемога на виборах у Верховну Раду представників колишньої Партії регіонів, заявив російський політолог Дмитро Орєшкін.

Разом з тим він поставив під сумнів подібний варіант розвитку подій, однак припустив, що частка екс-регіоналів у Раді після виборів може збільшитися. Про це пише "Главред".

Читайте такожЕкс-депутат Держдуми розповів, чи можливий в Україні реванш "кадрів Януковича"

Відео дня

"Однак мені це здається малоймовірним з тієї простої причини, що той же проект "Л/ДНР" виключив з числа українських виборців тих, хто живе на цих територіях, а це близько трьох мільйонів людей, які б точно не голосували за політичну силу Петра Порошенка. А тепер їх стало чисто фізично менше. Крім того, відмінусувалось близько двох мільйонів кримських виборців, які не будуть брати участь у виборах", - підкреслив експерт.

Він зазначив, що з суто географічної точки зору підтримка колишньої Партії регіонів, а нині Опозиційного блоку зменшилася, оскільки зник той виборчий басейн, звідки ці політики могли черпати голоси.

"Так що розраховувати на якийсь електоральний успіх проросійських політичних сил абсолютно не доводиться. Хоча, напевно, тому ж Медведчуку і людям, які знаходяться поруч з ним, з Москви допомагають, як вміють", - додав Орєшкін.