Федеріка Могеріні / REUTERS

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні нагадала міністру закордонних справ Російської Федерації Сергію Лаврову про чітку позицію Євросоюзу стосовно захоплення Кримського півострова.

Читайте такожЧотири країни приєдналися до санкцій ЄС проти організаторів "виборів" на Донбасі

Як це йдеться у повідомленні на сайті Європейської служби зовнішніх зв'язків, зустріч Могеріні та Лаврова відбулася на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Відео дня

Вони обговорили різні зовнішньополітичні питання, в тому числі останній розвиток подій у Венесуелі та виконання Спільного всеосяжного плану дій (ядерної угоди стосовно Ірану), ситуацію у Сирії, особливо перед майбутньою третьої конференції у Брюсселі, а також розвиток подій на Балканах.

"Високий представник нагадала про п'яту річницю незаконної анексії Кримського півострова та про чітку позицію ЄС щодо України", - наголошується у повідомленні.

"Вона також підкреслила важливість збереження членства Росії у Раді Європи", - сказано у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 13 грудня 2018 року у висновках саміту лідерів держав та урядів усіх 28 країн-членів ЄС підтверджувалась відданість "міжнародному праву, суверенітету, територіальній цілісності України та програмній політиці ЄС невизнання незаконної анексії Криму".