Ілюстрація / REUTERS

Комітетом закордонних справ Палати представників Конгресу США в четвер, 7 березня, одноголосно схвалено проект закону, який забороняє адміністрації Вашингтона і всім держструктурам визнавати анексію Криму Росією. Про це повідомляє прес-служба комітету.

Читайте такожМЗС про вихід Росії з ракетного договором: Україна залишає за собою право створювати ракетне озброєння

Даний законопроект був прийнятий конгресменами разом з низкою інших документів.

Відео дня

"За одноголосним рішенням ініціативи були спрямовані з внесеними в них поправками на розгляд Палаті представників повного складу", - відзначили в прес-службі.

Текст "Закону про невизнання анексії Криму" короткий. "Заборонити уряду США визнавати анексію Криму Росією. Політика Сполучених Штатів полягає в тому, щоб не визнавати де-юре або де-факто владу Російської Федерації над Кримом, його повітряним простором або територіальними водами. Забороняється вживати будь-які дії або надавати будь-яку допомогу, яка повинна включати визнання або передбачає визнання де-юре або де-факто владу Російської Федерації над Кримом, його повітряним простором або територіальними водами", - йдеться в документі. Однак у тексті окремо прописано, що президенту дається право робити винятки, якщо він вирішить, що це необхідно для інтересів національної безпеки Сполучених Штатів".

Якщо ініціативу схвалять обидві палати Конгресу, вона відправиться на підпис главі держави.

Як повідомляв УНІАН, Радбез ООН 15 березня проведе засідання щодо п'ятої річниці окупації Криму.