/ Фото: 112.ua

На сьогодні Меджлісу кримськотатарського народу відомо про 21 громадянку України та їхніх 54 дитини, які перебувають у Сирії у важких умовах на територіях зі зруйнованою інфраструктурою.

Читайте такожУ Криму можуть бути розміщені ядерні боєприпаси - Чубаров

Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров.

Відео дня

Він зазначив, що останнім часом на адресу Меджлісу та на його адресу, як народного депутата України, стали надходити звернення жінок - громадянок України різних національностей, які, в силу різних життєвих обставин, опинилися разом з малолітніми дітьми на території Сирії, з проханнями допомогти їм повернутися в Україну.

"На сьогодні в Меджлісі кримськотатарського народу відомо про 75 осіб (21 жінка, 54 малолітні дитини), які перебувають у важких умовах на територіях зі зруйнованою інфраструктурою", - написав Чубаров.

Так, додав депутат, з метою надання допомоги громадянам України, які опинилися в скрутному становищі за межами своєї країни, Меджліс кримськотатарського народу взаємодіє з Міністерством закордонних справ України.

"Оскільки на території Сирійської Арабської Республіки наразі відсутні дипломатичні установи України, просимо осіб, що володіють конкретними відомостями про випадки перебування в Сирії громадян України, які шукають захисту у власної держави і не мають можливості зв'язатися з нами, інформувати за адресою: Chubarov.Refat@rada.gov.ua", - відзначив парламентарій.