СБУ підтверджує видворення з України російської пропагандистки / фото ssu.gov.ua

СБУ прийняла рішення щодо примусового видворення з України російської журналістки Маргарити Бондар, яка протягом 2018 року працювала на пропагандистське видання "Украина.ру" Дмитра Кисельова. 

Вона систематично поширювала в мережі тенденційну інформацію про суспільно-політичну ситуацію в Україні, повідомляє прес-служба СБУ.

Читайте такожОкупанти заявили про затримання «агента СБУ, який працював в Криму»

"Зокрема вона публікувала недостовірні та провокативні матеріали стосовно порушення прав національних меншин представниками вітчизняних націоналістичних організацій та начебто бездіяльність української правоохоронної системи", - йдеться у повідомленні.

Згідно з експертним висновком фахівців Міністерства культури України, зміст вказаних публікацій сприяє інспіруванню міжнаціональної та міжетнічної ворожнечі, дестабілізації суспільно-політичної обстановки.

"За порушення міграційного законодавства Державною міграційною службою прийнято рішення щодо примусового видворення у термін до 31 березня цього року Маргарити Бондар з території України із забороною в'їзду на три роки", - йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляло "Громадське", Бондар скаржилася, що її 21 березня затримували та допитували працівники СБУ. Вона визнає, що працювала на пропагандистів, пояснюючи це тим, що вони добре платять. 

Правозахисниця Бондар додала, що планує відмовитися від російського громадянства.