Українська делегація закликала ПАРЄ захистити кримських татар / фото ©Council of Europe

Члени української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи звернулися до очільників ПАРЄ у зв‘язку з новою хвилею репресій окупаційної «влади» Криму проти кримських татар з проханням використати наявні в організації механізми для захисту прав корінного населення півострова.

Про це народний депутат, голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв повідомив у Facebook.

Читайте такожУ 22 затриманих окупантами кримських татар є 55 неповнолітніх дітей

Відео дня

«Українська делегація в ПАРЄ звернулася до генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда та президента ПАРЄ Ліліан Марі Паск‘є у зв‘язку з новою хвилею репресій тимчасової окупаційної «влади» Криму проти кримських татар. Ми просимо очільників Ради Європи використати наявні в організації механізми для захисту прав корінного населення півострова», - зазначив Ар’єв.

Також українська делегація вимагає зупинити всі спроби безумовного відновлення повноважень російської делегації в ПАРЄ, оскільки Росія продовжує порушувати засади верховенства права і права людини, додав Ар'єв.

За його словами, аналогічне звернення направлене комісару Ради Європи з прав людини Дуні Міятович.

Як повідомляв УНІАН, вранці 27 березня в окупованому Криму проводилися обшуки щонайменше у 25 будинках кримських татар. Людей затримали й відвезли до управління ФСБ в окупованому Сімферополі.

У прес-службі ФСБ РФ заявили, що обшуки проводяться за місцем проживання нібито прихильників забороненої в Росії організації "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі".

Окупанти заявили про затримання 20 осіб. Проти них порушено справи за ст. 205.5 Кримінального кодексу РФ (організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації). Станом на 27 березня суд у тимчасово окупованому Криму ухвалив заарештувати 9 затриманих кримських татар.

Сьогодні стало відомо, що у Ростові-на-Дону затримали ще трьох кримських татар, у будинках яких вчора проводили обшуки.