Артем Ситник / REUTERS

Державне бюро розслідувань розпочало слідчі дії у кримінальному провадженні щодо можливого впливу директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника на президентські вибори в США.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив голова ДБР Роман Труба.

“Щодо можливого впливу керівника НАБУ на вибори президента США. Кримінальне провадження за цим фактом зареєстровано працівниками Генеральної прокуратури. Зареєстровано нещодавно. Нами лише розпочинаються слідчі дії у цьому провадженні”, - сказав Труба.

Відео дня

Читайте такожНа жаль, і в НАБУ є зрадники – Луценко

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю виданню The Hill заявив, що НАБУ і безпосередньо Ситник нібито впливали на хід президентських виборів в США у 2016 році.

Луценко заявив, що ГПУ розпочала розслідування щодо начебто «злиття» фінансових звітів, які стосуються діяльності Пола Манафорта (тодішнього глави виборчого штабу Дональда Трампа) під час президентської кампанії 2016 року з метою нібито вплинути на вибори на користь іншого кандидата Гіларі Клінтон.

У НАБУ спростували ці закиди і наголосили, що жодних доказів протиправної діяльності Манафорта детективи НАБУ не збирали та не передавали, оскільки це поза компетенцією бюро.