Політолог висловив думку про найбільш вдалу кандидатуру прем'єр-міністра / фото УНІАН

Відомий український політолог Віктор Небоженко висловив думку про найбільш вдалу кандидатуру прем'єр-міністра після інавгурації Володимира Зеленського.

Під час чату на Главреді він підкреслив, що не вважає чинного президента Петра Порошенка гідним кандидатом на пост глави уряду.

Читайте такожЕксперт розповів, хто зацікавлений в достроковому розпуску Ради

Відео дня

"Я не думаю, що Порошенко зможе очолити опозицію або стати прем'єром.

Єдине, що Порошенко може – він може почати регулярно ходити, як на роботу, до слідчих на допити по різних темах. Або Порошенко поїде послом України в Росію – так він наблизиться до своїх старих друзів: Путіна і Медведчука", - підкреслив аналітик.

За словами Небоженка, не найвдалішою кандидатурою на пост прем'єра в даній ситуації є і Володимир Гройсман, оскільки він політично пов'язаний з Порошенком. Експерт вважає, що неможливо звинувачувати колишнього главу держави в корупції та продовжувати співпрацю з його соратниками.

Політолог назвав найбільш вдалою кандидатурою на пост прем'єр-міністра лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко.

"Бо, з одного боку, у неї є план перебудови країни "Новий курс України", з іншого – вона непогано знає всі групи в парламенті і зможе з ними домовлятися, а з третьої – вона вже не раз була прем'єром, от нехай за півроку покаже результат. Дуже важливо тримати Україну хоча б в коридорі сьогоднішньої крихкої стабільності. Жодні "темні конячки" неможливі. У нашій ситуації людина, що претендує на посаду прем'єра, має добре знати роботу Верховної Ради і кожного в парламенті. Де ви знайдете таку "темну конячку"..." – резюмував він.