Сторони обговорили співпрацю у газовій сфері та ядерній енергетиці / фото: прес-служба Зеленського

Київ. 3 травня. УНІАН. Радник новообраного президента України Володимира Зеленського, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк під час зустрічі з міністром енергетики США Ріком Перрі обговорив посилення енергетичної незалежності України.

Як повідомила сьогодні прес-служба Зеленського, перемовини відбулися 2 травня в Брюсселі в рамках форуму ЄС-США з енергетичної безпеки.

Читайте такожУ Зеленського розповіли про частку транзиту російського газу через Україну

Відео дня

На зустрічі також були присутні посол Сполучених Штатів Америки в Європейському Союзі Ґордон Сондланд, представники Міністерства енергетики США, радник Зеленського Руслан Рябошапка, посол України в Королівстві Бельгія, представник України при ЄС Микола Точицький.

Сторони обговорили співпрацю у газовій сфері та ядерній енергетиці.

«Україні та Європі в цілому важлива роль Сполучених Штатів у диверсифікації постачання енергоресурсів. Це знижує політичні ризики та здешевлює енергоресурси для споживачів», – зауважив Данилюк.

Під час зустрічі йшлося про залучення інвестицій у збільшення видобутку природного газу в Україні, можливі шляхи постачання американського скрапленого природного газу, а також реформування ринку газу в Україні, включно НАК «Нафтогаз».

Крім цього, учасники зустрічі обговорили співпрацю у сфері ядерної енергетики, зокрема підвищення надійності та ефективності діючих ядерних блоків, а також розвиток напрямку розробки та будівництва малих модульних реакторів.