Команда Зеленського наполягає на призначенні інавгурації на 19 травня / фото УНІАН

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя, депутат від “Народного фронту” Леонід Ємець вважає, що проект постанови про проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського 19 травня є основним, і перше голосування депутатів відбудеться за саме за цей проект.

Про це він повідомив в ефірі «5-го каналу».

Читайте такожУ Зеленського пояснили, від чого залежить рішення про розпуск Ради

Відео дня

«За процедурою це має відбуватись так: після того як Регламентний комітет передасть на розгляд Верховної Ради відповідні постанови – перша була зареєстрована (з датою інавгурації – УНІАН) на 19 число, вона є основною, всі інші є альтернативними до неї. Тому перше голосування відбудеться за 19 число», - сказав Ємець.

За словами Ємця, голосування за проекти постанов з іншими датами будуть відбуватися в залежності від того, чи будуть результативними попередні голосування.

«Голосування залежить від рішення Регламентного комітету, якщо рішення буде сьогодні, то воно (голосування – УНІАН) може відбутись і сьогодні», - зауважив він.

Як повідомляв УНІАН, на сьогодні у Верховній Раді зареєстровано 6 проектів постанов про дату проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського. Декількома проектами пропонується провести інавгурацію 19 травня.

10 травня Зеленський звернувся до Верховної Ради з вимогою ухвалити дату інавгурації 19 травня. За його словами, поки депутати переживають за свої мандати, чинний глава держави Петро Порошенко призначає суддів Верховного суду, робить активні перестановки у вищому командуванні армії та роздає генеральські звання і високі державні нагороди.