Керівник апарату ВАС відповідатиме, зокрема, за захист інформації й невтручання в розподіл справ / фото УНІАН

Комісія з питань Вищого корпусу державної служби в системі правосуддя сьогодні обрала керівником апарату Вищого антикорупційного суду Богдана Крикливенка.

Як повідомила прес-служба громадської організації "Центр протидії корупції", Крикливенко за результатами конкурсу набрав 18,6 бала.

Читайте такожЩо відомо про нову голову Вищого антикорупційного суду

Відео дня

Другим кандидатом, який дійшов до етапу співбесіди, стала Наталія Тимощук, яка за результатами конкурсу набрала 13,3 бала.

Загалом у конкурсі на керівника апарату брали участь 13 осіб.

"Після перевірки знань з англійської мови та стажу залишилися лише троє учасників – Наталія Тимощук, Наталія Король та Богдан Крикливенко. За результатами оцінювання залишилося два кандидати: Тимощук (7,3 бала) та Крикливенко (8,9 бала). Наталія Король, яка набрала 3,5 бала, вибула з конкурсу до співбесід", - йдеться в повідомленні.

Призначити на посаду керівника апарату має голова Державної судової адміністрації України за погодженням із головою Вищого антикорупційного суду.

Керівник апарату ВАС відповідатиме за документообіг у суді, захист інформації, запобігання витоку матеріалів, невтручання в розподіл справ та незалежність інших працівників суду.

Читайте такожВ Антикорупційному суді визначилися з датою початку роботи

У ЦПК повідомили, що Крикливенко – правозахисник, засновник ГО "Український інститут з прав людини", працював керівником Секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 7 червня 2018 року ухвалила президентський закон про Вищий антикорупційний суд. Законом встановлюється, що Вищий антикорупційний суд є постійно діючим вищим спеціалізованим судом у системі судоустрою України.

11 квітня судді Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду склали присягу.

7 травня судді ВАС обрали головою Вищого антикорупційного суду суддю Олену Танасевич, її заступником - суддю Євгена Крука.

Вищий антикорупційний суд має розпочати роботу 5 вересня.