Голова Військового комітету НАТО сер Стюарт Піч / фото flickr.com/thejointstaff

В Організації північноатлантичного договору (НАТО) закликали Російську Федерацію звільнити окупований Крим і припинити підтримку бойовиків на Донбасі.

Як йдеться в повідомленні на сайті НАТО, про це сьогодні на засіданні начальників генеральних штабів країн-членів Альянсу в Брюсселі заявив голова Військового комітету НАТО сер Стюарт Піч.

"Просто, щоби було зрозуміло - Альянс не визнає і не визнаватиме незаконну і нелегітимну анексію Криму і ми продовжуємо закликати Росію полишити Крим і припинити її підтримку бойовиків на сході України", - наголосив він.

Відео дня

Читайте такожСтолтенберг оголосив дати проведення грудневого саміту НАТО в Лондоні

"Ми також закликаємо Росію звільнити українських моряків і судна, захоплені в листопаді минулого року біля Азовського моря", - заявив голова Військового комітету НАТО.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження в Керченську протоку буксиру "Яни Капу" і катерам "Бердянськ" і "Нікополь", які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливість проходження через протоку.

17 квітня Лефортовський райсуд Москви продовжив арешт всім 24 військовополоненим морякам ще на три місяці, до кінця липня.