Монастирський вважає, що цивільний керівник СБУ здатен бачити ширше, ніж наявна система / фото Український інститут майбутнього

Представник команди президента України Денис Монастирський виступає за призначення цивільної особи на посаду голови Служби безпеки України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Монастирський сказав на VI-й зустрічі парламентсько-громадської платформи.

Коментуючи реформу СБУ, представник команди президента заявив, що фактично основні напрями містяться у законі про національну безпеку.

Відео дня

Читайте такожГлави СБУ і ССО порушили статут і не віддали честь новому головнокомандувачу Зеленському (відео)

"Цей напрямок визначений. Але, що не було зроблено? Це те, що фактично не було інклюзивного діалогу щодо того, яким чином має працювати, якою має бути структура Служби безпеки України в майбутньому", - зазначив Монастирський.

"І фактично моє бачення, що якраз цивільний керівник Служби безпеки України здатний до того, щоби побачити трохи ширше, ніж та система, яка існує сьогодні", - додав він.

У цьому зв'язку Монастирський переконаний, що особи, які тривалий час працювали в СБУ, не змогли запропонувати адекватні ідеї до проекту закону щодо реформування Служби безпеки.

Крім того, він прокоментував призначення керівника партії "Слуга народу" Івана Баканова першим заступником голови Служби безпеки України - начальником Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Читайте такожГрицак подав у відставку з посади голови СБУ

"Я особисто дуже позитивно оцінюю призначення людини не із системи в керівництво Служби безпеки України. І я якраз бачу єдину можливість говорити про будь-які реформи цього органу якраз, коли в керівництві буде людина, яка не представлятиме і не має бекграунду у цій системі", - наголосив Монастирський.

Також, говорячи про професійність Баканова, він зазначив, що "найближчим часом ми побачимо його перші кроки і оцінки діяльності системи, і я думаю, що всі питання будуть зняті".

Як повідомляв УНІАН, 20 травня президент України Володимир Зеленський закликав Верховну Раду звільнити голову Служби безпеки Василя Грицака, генерального прокурора Юрія Луценка і міністра оборони Степана Полторака.

22 травня президент України Володимир Зеленський призначив керівника партії "Слуга народу" Івана Баканова першим заступником голови СБУ - начальником Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.