Глава Адміністрації президента України Андрій Богдан пообіцяв оприлюднити стенограму і відео зустрічі президента Володимира Зеленського з лідерами фракцій Верховної Ради щодо розпуску парламенту.

Читайте такожГолова АП пояснивши, чому на нього не поширюється закон про люстрацію

«Ми не тільки опублікуємо стенограму, але і відео, де буде видно висловлювання всіх голів фракцій, які підтримували, а потім різко поміняли за ніч свою думку», - заявив глава АП Андрій Богдан в ефірі програми "Право на владу" на каналі 1+1.

Глава АП додав, що команда президента хотіла лише вилучити з чинного закону про вибори норми щодо мажоритарної системи.

«Ми взагалі не чіплялися списків. Ми хотіли тільки з чинного закону виключити норми, які регулюють мажоритарну. Все», - заявив він.

Андрій Богдан зазначив, що Адміністрація президента отримала несподіваний урок», коли Рада відмовилася розглядати законопроект Зеленського про зміни виборчого законодавства.

«Ми вивчили цей урок. І я думаю, що мажоритарка вам не допоможе і партія Слуга народу покаже гарні результати не тільки в партійній системі, але і на мажоритарних округах», - сказав глава АП.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Зеленський офіційно вступив на посаду президента України. Виступаючи з зверненням до народу України, Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду восьмого скликання.

Зеленський запросив голів фракцій парламенту на консультації в АП. Після консультацій з головами фракцій він підписав указ про проведення дострокових виборів 21 липня.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій на прохання президента Зеленського скликав позачергове засідання на 22 травня.

До Ради винесли питання про скасування мажоритарної системи і зниження прохідного бар'єру до 3% на виборах народних депутатів.

Народні депутати не змогли внести законопроект до порядку денного Ради, проваливши голосування.