Дмитро Разумков / Фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський зіткнувся із саботуванням своєї діяльності низкою українських владних структур.

Про це заявив лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1", передає ТСН.

"Він не помічник - він міністр! Якщо він цього не знає, і якщо Рада, яка його висувала, не може відправити його у відставку, тоді в мене просто слів нема", - прокоментував політик заяву глави МЗС Павла Клімкіна про те, що він більше не допомагатиме президенту Володимиру Зеленському.

Відео дня

Ставлення Верховної Ради до звільнення Клімкіна Разумков вважає саботажем. І це, на його думку, непоодинокий випадок.

"У президента однозначно повноваження є. Але те, що йому сьогодні катастрофічно важко боротися з тим, що має місце бути в українському парламенті, в низці міністерств і відомств, котрі фактично відкрито саботують діяльність президента України – це факт", - заявив лідер "Слуги народу".

Читайте такожЗеленський дорікнув Раді через відмову призначити нового главу МЗС

При цьому він висловив надію на те, що після 21 липня, коли відбудуться дострокові вибори до Верховної Ради, ситуація "кардинально зміниться".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 27 червня, президент Володимир Зеленський звинуватив МЗС і особисто Павла Клімкіна у діях, які можуть зірвати процес звільнення українських моряків. Він заявив, що не бачив ноту МЗС РФ, у якій йдеться про військовополонених моряків, а також його не поінформували про ноту-відповідь МЗС України. Президент був обурений тим, що Клімкін відповів на ноту МЗС РФ, не порадившись з ним. За словами президента, нота-відповідь МЗС України може поставити під загрозу повернення моряків.

У свою чергу, міністр закордонних справ України Павло Клімкін відповів на звинувачення Зеленського у діях щодо зриву процесу звільнення українських моряків. Зокрема, він оприлюднив копії дипломатичних нот РФ і України стосовно військовополонених українців. За словами Клімкіна, російська нота є пасткою, яка "була підготовлена для наших моряків, для нашої юридичної та дипломатичної команди, для керівництва країни".