Українці вирішили нагадати владі Італії, що в Європі триває війна, ініційована Путіним / фото: radiosvoboda.org

У Римі громада українців виступила проти офіційного візиту російського президента Володимира Путіна до італійської столиці.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте такожПутін назвав умову переговорів із Зеленським

Відео дня

Маніфестація українців відбулася в історичному центрі Риму, на площі Бокка делла Веріта, під гаслом "Зупинимо путінську агресію в Україні". Півсотні представників спільноти вигукували гасла: Putin go home; "Путін, руки геть від України!".

"Диктатор, який окупував частину незалежної держави, не гідний такого прийому на високому рівні, як йому влаштовує Італія. Виглядає, в Італії забули, що в Європі триває війна, а її ініціатором є саме Путін", – наголосив під час виступу голова Християнського товариства українців Італії Олесь Городецький.

Він закликав італійських політиків нарешті проявити солідарність у відстоюванні інтересів України й закликати російського президента дотримуватися букви міжнародного права та вивести із Донбасу російські війська і зброю.

Як повідомляв УНІАН, 4 липня в Римі з офіційним візитом перебуває російський президент Володимир Путін. У Ватикані він провів зустріч із папою Римським Франциском, на яку запізнився.