Нацрада закликає нардепів розширити її повноваження / фото rusbase.vc

Заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук закликала депутатів підтримати законопроект щодо посилення інформаційної безпеки та протидії державі-агресору в інформаційній сфері.

Читайте такожНацрада з телебачення не довела зв’язку Медведчука з телеканалами "112", NewsOne та ZIK

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала під час виступу у Верховній Раді, відповідаючи на питання депутатів, що має зробити парламент наступного скликання, аби Нацрада мала достатній обсяг повноважень, щоб захищати інформаційний простір України.

Відео дня

"З урахуванням практики і тих викликів, які ми отримуємо кожен день, я думаю, що найефективнішим було б прийняття нового закону про аудіовізуальні медіа-послуги. Тому що зараз діє закон 2006 року, який ще був розроблений з огляду на старі технології, а насправді світ іде вперед", - зауважила Фещук.

Крім того, вона закликала підтримати проект змін до закону "Про телебачення і радіомовлення" щодо посилення інформаційної безпеки та протидії державі-агресору в інформаційній сфері (№9068).

Цей проект закону, за словами Фещук, дає Нацраді ефективні важелі впливу на телерадіоорганізації у випадку порушень законодавства.

Як повідомляв УНІАН, законопроектом № 9068 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо посилення інформаційної безпеки та протидії державі-агресору в інформаційній сфері» пропонується надати Нацраді з телебачення і радіомовлення право карати ЗМІ за заперечення російської агресії та розповсюдження фейків.