Ілюстрація  REUTERS

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова стверджує, що домовленості про повернення Україні захоплених Російською Федерацією українських військовополонених моряків вже досягнуто.

​Про це вона повідомила "Громадському" у Щасті під час передачі українських в’язнів з окупованої Луганщини.

Читайте такожЗеленський зробив заяву щодо повернення Україні військовополонених моряків

Відео дня

"Вже досягнуто домовленостей, щоб повернути моряків. Є рішення Міжнародного трибуналу з морського права. Зараз оформлюються останні документи, думаю, що скоро будемо зустрічати моряків на батьківщині", — сказала Денісова.

Водночас адвокат моряків Микола Полозов сказав, що йому не відомо про таку домовленість.

"Можу сказати, що ведуться перемовини, але на якій вони стадії, коли будуть реалізовані практично — я не знаю, тому що не беру в них участь. Якщо будуть проводитися якісь процесуальні дії, щодо оформлення документів, нам про це стане відомо, адже за відсутності захисників моряки не будуть їх підписувати. Але поки ніхто нічого такого не казав. У нас зі вчорашнього дня почалась нова стадія — ознайомлення з матеріалами кримінальної справи", — сказав адвокат.

Зазначимо, що останніми днями активно обговорюється можливість звільнення українських моряків, захоплених Росією у листопаді 2018-го року. Звільнити моряків закликав Зеленський. Про це він говорив із президентом РФ Володимиром Путіним.