УНИАН

Про це у Facebook повідомив член комісії Йосип Зісельс.

«У вівторок (7 квітня) наша комісія спробує визначитися з тими кандидатами, які пройшли спеціальну та інші перевірки. Кажуть, що пройшли три кандидата, а нам потрібно вибрати 2-3 для подання президентові України на затвердження»,- зазначив він.

«Я можу, звичайно, помилятися, але є відчуття, що це ще не кінець процесу, а, можливо,- тільки кінець першого етапу, і конкурс може бути продовжений»,- додав Зісельс.

Відео дня

За його словами, вибирати з трьох кандидатів - це відсутність вибору, а не справжній вибір».

Крім того, Зісельс не вважає, що ті, хто дійшов до фінішу, є кращими кандидатами 172, які подали документи на конкурс.

Читайте такожКабмін створив Національне антикорупційне агентство

«Ті, хто, на мій погляд, були кращі, відсіялися на різних етапах конкурсу, зокрема - дивним чином - на останньому»,- зазначає член комісії.

«Ми допустили основну помилку, відправивши на спецперевірку тільки чотирьох кандидатів, і я відчуваю свою частину відповідальності за цю помилку. Намагався виправити помилку на додатковому засіданні, але мене не підтримала більшість колег по комісії»,- додав Зісельс.

На його думку, на спецперевірку можна і потрібно було направити 8-10 кандидатів.

«Тоді після неї залишився би вибір, а так його майже немає. Навіть Верховна Рада погодилася із змінами до закону, які надавали нам можливість направити будь-яку кількість кандидатів на перевірки, але ми не скористалися наданою можливістю. Що тепер? За 2 дні до вирішального засідання конкурсної комісії я впевнений, що необхідно продовжити конкурс, навіть якщо цей крок викличе критику в суспільстві. Свої помилки треба визнавати і намагатися їх виправити. Кожен має право на помилку, але не має права на безповоротній вчинок»,- резюмував Йосип Зісельс.