За словами Ситника, генпрокурор не відповів на направлений лист / фото УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко не співпрацює з Національним антикорупційним бюро України у справі суддів Окружного адміністративного суду Києва.

Про це в інтерв'ю "UA: Українське радіо" розповів директор НАБУ Артем Ситник, говорячи про розслідування справи щодо незаконного втручання суддів ОАСК в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Ситник нагадав, що написав лист Луценку, щоб він передав справу суддів ОАСК до НАБУ: "НАБУ не є основним органом у розслідуванні. Ми направили лист до Генеральної прокуратури з проханням передати нам справу для того, щоб ми були старшими слідчої групи".

Відео дня

Читайте такожГПУ просить відсторонити голову скандального Окружного адмінсуду Києва Вовка

Директор Бюро зазначив, що Луценко до нині не дав відповідь. "Як така співпраця відсутня. Я намагався йому зателефонувати, але він не взяв слухавку. На сьогодні цей лист не розглянуто", - сказав Ситник.

Як повідомляв УНІАН, 26 липня детективи НАБУ разом з Управлінням спеціальних розслідувань Генпрокуратури провели обшуки в Окружному адміністративному суді Києва. На спільному брифінгу з директором НАБУ Артемом Ситником керівник Управління Сергій Горбатюк заявив, що ГПУ зафіксувала протиправний вплив Окружного адміністративного суду Києва на ухвалення рішень Конституційним судом, Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя, а також вплив на діяльність міністерств, відомств і роботу Державного бюро розслідувань.

«Зафіксовано величезну кількість дій, з ознаками втручання у діяльність суддів, у діяльність інших органів державної влади, яким обов’язково буде надана правова оцінка, тому що це той організований системний тиск на прийняття рішень судами», - зазначив Горбатюк.

За його словами, вплив Окружного адмінсуду Києва на інші органи державної влади не має нічого спільного з правосуддям.

Своєю чергою, в ОАСК заявили, що працівниками НАБУ та ГПУ чиниться тиск на їхніх суддів, зокрема, що приміщення заблоковано, а роботу суду паралізовано.

2 серпня Генпрокуратура вручила підозри голові ОАСК Павлу Вовку, суддям Євгену Аблову та Ігорю Погрібніченку, а також судді Суворовського райсуду Одеси Івану Шепітку

9 серпня Ситник повідомив, що до ГПУ направлено лист, в якому пропонується передати вказану справу від Управління спецрозслідувань Головного слідчого управління ГПУ до НАБУ.