Суддя Наталя Лямзіна переплутала по-батькові Гримчака / фото УНІАН

Підозрюваний у шахрайстві заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак досі перебуває у Деснянському суді Чернігова через помилку в ухвалі про взяття його під варту.

Суддя Наталя Лямзіна переплутала по-батькові Гримчака, назвавши його Юрієм Михайловичем, а не Миколайовичем.

Читайте такожНа Гримчака слідство вийшло випадково, при розслідуванні замаху на Чорновол - Горбатюк

Відео дня

Як повідомляє Громадське, тепер чи дійсна ухвала про взяття під варту Гримчака має вирішити інший суддя, якого має визначити авторозподіл. Зараз Юрій Гримчак досі в судді. Його постійно супроводжують детективи та працівники спеціальних операцій НАБУ.

"У цій ухвалі 5 помилок. Ця суддя завжди задовольняє клопотання Генеральної прокуратури", - коментує адвокат Гримчака Тетяна Матяш.

За її словами, в ухвалі також неправильно вказаний захисник: замість Матяш у ній фігурує інший адвокат Гримчака Дмитро Мельник.

"Це людський фактор. Технічна описка", - пояснила суддя, і показала журналістам обкладинку клопотання ГПУ, в якому по-батькові Гримчака теж вказане неправильно.

Як повідомляв УНІАН, у п'ятницю ввечері, 16 серпня, Деснянський районний суд Чернігова призначив заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 6 млн грн.

Читайте такожСтало відомо, чому Гримчака звинувачують у шахрайстві, а не хабарництві

Нагадаємо, 14 серпня правоохоронці затримали Гримчака і його помічника під час одержання 480 тис. доларів хабара.

За даними слідства, загалом затримані вимагали від підприємця 1,1 млн доларів за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

15 серпня Гримчаку та його помічнику було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу. "Ці особи шляхом обману заволоділи чужим майном - грошовими коштами - в особливо великому розмірі", - пояснили в НАБУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.