Дружина прем'єра Ізраїлю впустила український хліб випадково, запевнили представники єврейської громади / Facebook, Dmitri Doubov

Об'єднана єврейська громада України (ОЄГУ) висловила протест через дезінформацію щодо дружини прем'єр-міністра Ізраїлю Сари Нетаньягу в українських і ізраїльських ЗМІ.

Читайте такожЗеленський подякував Нетаньягу за підтримку територіальної цілісності України

Про це йдеться в переданому УНІАН повідомленні Об'єднаної єврейської громади України.

Відео дня

«Об'єднана єврейська громада України висловлює протест через фарс і дезінформацію, які з'явилися в українських ЗМІ навколо ситуації з дружиною прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу Сарою Нетаньягу», - наголошується в повідомленні.

У громаді нагадали, що в пресі з'явилася інформація про те, що дружина Беньяміна Нетаньягу Сара «нібито влаштувала низку скандалів ще до початку офіційного візиту прем'єр-міністра Ізраїлю в Україну».

У коментарі УНІАН представники громади повідомили, що у випадку зі «скандалом» в літаку засоби масової інформації посилалися на джерело, дані якого «не підтвердила канцелярія прем'єр-міністра Ізраїлю».

«Що ж стосується «кинутого» шматка короваю, при уважному аналізі відеоматеріалів очевидно, що маленький шматок короваю випадково впустили, та ще й зі спробою зловити його», - підкреслили в організації.

«Об'єднана єврейська громада України не виключає, що дані новини культивуються й поширюються з метою зіпсувати і очорнити історично важливу подію - візит прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу в Україну і його зустріч з президентом України Володимиром Зеленським, а також підписання стратегічно важливих угод між державами. Об'єднана єврейська громада України виступає проти подібного упередженого ставлення до неперевірених фактів та закликає українські ЗМІ припинити штучне розпалювання конфлікту, якого немає», - заявив керівник ОЄГУ Міхаель Ткач на своїй сторінці у Фейсбуці.

Крім цього, відзначається в повідомленні, 19 серпня найвідвідуваніший єврейський сайт України JewishNews.com.ua, що є основним джерелом новин для єврейської громади України, зазнав масованої DDOS-атаки, саме в той час, коли Беньямін Нетаньягу спільно з президентом Володимиром Зеленським брали участь у низці заходів, спрямованих на зміцнення українсько-ізраїльських відносин і вшанування пам'яті Жертв Голокосту.

«ОЄГУ пов'язує вищезгадані інциденти», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу і його дружина Сара прибули в Україну в ніч на 19 серпня. У мережі поширилося відео, на якому дружина прем'єра не стала пробувати хліб-сіль, запропонований їй урочистою делегацією в київському аеропорту.

В низці ЗМІ також написали, що вона нібито влаштувала ряд скандалів ще до початку офіційного візиту прем'єр-міністра Ізраїлю в Україну.