Ситник не зможе керувати НАБУ, як тільки його прізвище потрапить до реєстру корупціонерів / фото УНІАН

Сарненський суд Рівненської області визнав директора НАБУ Артема Ситника винним у корупційному правопорушенні. Як заявила речник екс-генпрокурора Луценка Лариса Сарган, після набрання чинності рішенням Ситник не зможе очолювати бюро.

Про це вона написала у своєму Twitter.

Суд визнав Артема Ситника винним в адміністративному правопорушенні через свій відпочинок у мисливському господарстві «Полісся – Сарни», оскільки вартість відпочинку порушує встановлені законом обмеження щодо отримання подарунків.

Відео дня

Згідно з рішенням, Ситник повинен сплатити 3400 гривень штрафу, а головне – не зможе обіймати посаду директора НАБУ після внесення до реєстру осіб, що вчинили корупційні правопорушення, зазначила Сарган.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження стосовно директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника через недекларування його відпочинку на одній з мисливських баз в Рівненській області.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомляв, що Ситник не заплатив за відпочинок в Рівненській області. Раніше в ГПУ повідомляли, що Держбюро розслідувань відкрило на Ситника справу про отримання «неправомірної вигоди в особливо великому розмірі».