Зеленський зустрічав звільнених українців у "Борисполі" / Скріншот

Президент України Володимир Зеленський заявив, що перший етап дій з припинення війни на Донбасі реалізовано.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав в аеропорту "Бориспіль" після зустрічі українських військовополонених моряків та політв'язнів.

Зеленський нагадав, що 7 серпня провів телефонну розмову з Путіним.

Відео дня

Читайте такожЛітак з українськими моряками та політв'язнями приземлився в "Борисполі" (фото, відео)

"Ми домовились про перший етап в розблокуванні нашого діалогу і перший етап в припиненні війни - повернення наших військових, наших полонених, наших моряків, наших територій. Ми домовились створити робочі групи. Вони були створені. Ми домовились, що протягом місяця повинні говорити дуже предметно, працювати потужно, без брехні і повернути наших хлопців додому", - зазначив президент.

Зеленський додав, що українською частиною групи керував помічник президента Андрій Єрмак і подякував йому, іншим членам групи та омбудсмену Людмилі Денісовій.

"Я вважаю, що перший етап виконано. Я повинен підтвердити, що я, як президент України, і президент Росії Володимир Путін зробили все, що пообіцяли. І зробили все, не змінюючи по ходу наші домовленості", - наголосив Зеленський.

Він також зазначив, що початкова формула щодо обміну, про яку він домовився із Путіним, була збережена.

Президент розповів, що обговорив з лідерами європейський країн час обміну та слідчі дії.

"Ми все це зробили... Це було дуже складно, і я дуже боявся, що через це у нас міг зірватися обмін. Але я радий, що ми це все виконали", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, в суботу, 7 вересня, в Україну повернулися 35 українців.