Окупанти провели "місцеві вибори" на окупованому півострові / Фото УНІАН

Європейський Союз не визнає так звані «місцеві вибори», проведені Росією в окупованому Криму 8 вересня.

Про це йдеться в заяві речника Європейської служби зовнішніх зв'язків Майї Косьянчич, розміщеній на сайті Європейської служби зовнішніх справ.

«8 вересня в Російській Федерації відбулися місцеві та регіональні вибори, які також були проведені на Кримському півострові. Європейський Союз не визнає незаконну анексію Криму та Севастополя Російською Федерацією і продовжує засуджувати таке порушення міжнародного права. Таким чином, Європейський Союз не визнає проведення виборів на Кримському півострові», - зазначається в заяві.

Відео дня

Читайте такожСША відреагували на проведені окупантами "вибори" в Криму

У ній також наголошується, що «будь-хто з тих, хто буде обраний на Кримському півострові та стверджуватиме, що представляє населення Криму та Севастополя, не буде визнаний представником цих територій, оскільки вони є українськими».

Євросоюз залишається непохитним у своїй підтримці територіальної цілісності та суверенітету України.

Як повідомляв УНІАН, у Міністерстві закордонних справ Польщі вважають нелегальними організовані у неділю на території Криму російської владою вибори до так званих місцевих органів влади.

Як відомо, у неділю, 8 вересня, в регіонах Російської Федерації відбувався єдиний день голосування, організовано близько 6 тис. виборів різного рівня.

МЗС України закликало міжнародних партнерів дати оцінку проведенню Росією так званих «місцевих виборів» в окупованому Криму.

У зовнішньополітичному відомстві вважають, що нові порушення міжнародного права свідчать про необхідність посилення міжнародного політичного та економічного тиску на РФ.