Володимир Зеленський / фото REUTERS

Президент Володимир Зеленський планує ще один візит до США, офіційний.

Про це в інтервʼю «ТСН» розповів помічник президента Андрій Єрмак.

Він заявив, що Зеленський і президент США Дональд Трамп обговорювали питання нового візиту на зустрічі в Нью-Йорку.

Відео дня

Читайте також"Зв'язую вас з Єрмаком – дуже близьким до Зеленського": Джуліані розкрив частину свого листування із Волкером

«Ця бесіда [що запустила процедуру імпічменту Трампа] — частина історії. І вже тепер президенти обговорювали зовсім інші питання. Саме з ініціативи президента Трампа було дуже так конкретно акцентовано: так, торгівля — з американської сторони у мене відповідає держсекретар, щодо енергетики — міністр [Рік] Перрі, з української сторони... Тобто на сьогодні ми маємо такі завдання і розклад з підготовки вже офіційного візиту», — сказав Єрмак.

Нагадаємо, Єрмак назвав ситуацію з телефонною розмовою Володимира Зеленського та Дональда Трампа внутрішніми справами США. Це перший коментар представників адміністрації президента Зеленського про скандал, який триває вже другий тиждень.

Раніше УНІАН повідомляв, що 25 вересня Білий дім опублікував стенограму розмови між президентами України та США. Згідно з нею, Зеленський і Трамп говорили про розслідування проти сина колишнього віцепрезидента Джо Байдена, що у США визнали як тиск на Зеленського. До цього в палаті представників оголосили про початок процедури імпічменту Трампа через можливий тиск.

26 вересня Спеціальний комітет з розвідки палати представників США оприлюднив текст скарги неназваного працівника розвідки, який повідомив про тиск Трампа. Скарга ґрунтується на даних від американських чиновників, які поділилися ними з розвідником.