Володимир Зеленський / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що у протестувальників є своє пояснення «формули Штайнмаєра», яке відрізняється від реального.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам у Житомирі.

Президент відзначив, що у протестувальників є своє пояснення «формули Штайнмаєра» і воно «відрізняється від реального пояснення, що мається на увазі».

Відео дня

Читайте такожУ Кремлі розповіли про "формулу Штайнмаєра" та підготовку до саміту "нормандської четвірки"

Зеленський зауважив, що «всім вже пояснив, що таке «формула Штайнмаєра».

За його словами, повернення контролю Україні за кодоном на Донбасі перед проведенням там виборів є не просто «добрими побажаннями», а «побажаннями кожного українця».

«Був дзвінок (з президентом РФ Володимиром Путіним – УНІАН) щодо повернення наших моряків і наших полонених. Я відкритий, ви знате про все. Всі інші питання будуть підійматися в «нормандському форматі», - наголосив він.

Також президент зазначив, що дата саміту у «нормандському форматі» ще визначається. «Чекаємо на дату», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня у Житомирі біля будівлі облмуздрамтеатру, де проходить Другий форум регіонів України та Білорусі, в якому візьмуть участь президенти двох країн Володимир Зеленський та Олександр Лукашенко, відбувалось дві акції протесту.

Одну з них проводять місцеві активісти, які протестують проти так званої «формули Штайнмаєра».

Вони прийшли з плакатами «Ні капітуляції!». Деякі з них на знак протесту запалили фаєри. Представники поліції, які забезпечують правопорядок біля театру, вилучили фаєри у мітингувальників.