REUTERS

Росія зацікавлена провести зустріч у «нормандському форматі» на вищому рівні, але саміт повинні добре підготувати, аби він мав результат.

Так речник російського президента Дмитро Пєсков відповів на заяву глави МЗС України Вадима Пристайка про те, що Росія шукає привід не проводити цю зустріч.

Читайте такожЄС може послабити санкції проти Росії в разі прогресу на зустрічі "нормандської четвірки" - журналіст

Відео дня

При цьому Пєсков стверджує, що заява «не відповідає дійсності».

«Як і всі країни-учасниці цього формату, Кремль зацікавлений у відродженні, у реанімації цього процесу, у проведенні нової зустрічі. Водночас думку Кремля поділяє багато країн: зустріч повинна бути підготовлена, аби бути результативною», – сказав він, передає ТАСС.

За його словами, поки зустріч готують помічники президентів, і «зі всіх чотирьох сторін вкидаються різні ідеї, щоб наповнити змістом зустріч і надати їй результативність».

Але участь США в «нормандській зустрічі» Кремль не підтримує. Однак, на думку Пєскова, «Вашингтон міг би використати свій вплив на виконання Україною мінських угод».

Також речник Путіна додав, що поки «нормандському формату» немає альтернативи.

Як повідомляв УНІАН, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що умови всіх сторін для нової зустрічі у "нормандському форматі" були виконані та наразі узгоджується її дата.