REUTERS

Про це він сказав в опублікованому сьогодні інтерв'ю польському виданню Gazeta Wyborcza.

"Зараз діє перемир'я, яке значною мірою дотримується, а важка техніка була виведена із буферної зони. Тепер мова у першу чергу про те, аби пришвидшити початок політичного процесу - як це передбачають Мінські домовленості", - сказав німецький міністр, котрий сьогодні разом з главою уряду Німеччини перебуває у Варшаві для участі у міжурядових консультаціях.

Читайте такожШтайнмаєр застеріг Росію від визнання "ДНР" та "ЛНР"

Відео дня

Водночас Штайнмаєр визнав, що загроза чергового загострення ситуації на сході України залишається, та запевнив, що Європейський Союз відреагує на це, якщо так станеться.

"У будь-якому випадку одне є очевидним: чергова ескалація у вигляді масштабного нападу сепаратистів на Маріуполь чи в будь-якому іншому місці на сході України не залишиться без відповіді Європейського Союзу", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, українська сторона констатує, що, незважаючи на досягнуті у лютому цього року Мінські домовленості, підтримувані Росією бойовики продовжують атакувати позиції українських силовиків практично на всій лінії зіткнення, в тому числі з використанням забороненої Мінськими угодами важкої зброї.