Обшук в фоисе Комарницького / УНІАН

За даними інформованого джерела УНІАН, обшук в офісі Комарницького на Музейному провулку проходив з метою виявлення доказів розкрадання коштів міського бюджету низки посадових осіб КМДА, до якого, за інформацією правоохоронних органах, причетний народний депутат України Столар В. М.

Прізвище Комарницького фігурує у справі розкрадання бюджетних коштів КМДА, правоохоронці говорять про суму близько мільярда гривень. У рамках цієї справи у його офісі будівельної компанії СБУ провела обшук, під час якого працівники намагалися спалити документи і викинути ноутбук і телефон.

Відео штурму офісу Комарницького

Відео з кадрами спалених і знищених шредерами документів в офісі Комарницького

Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня народний депутат VIII скликання (позафракційний) Юрій Левченко на своїй сторінці в Facebook зробив повідомлення, в якому стверджує, що нинішній столичний голова Віталій Кличко домовився з Офісом президента про призначення нових "смотрящих", щоб залишитися на посаді голови Київської міськдержадміністрації.

Левченко заявив, що новими "смотрящіми" по Києву стали ресторатор і народний депутат IX скликання від "Слуги народу" Микола Тищенко та "рєшала" з команди екс-мера столиці Леоніда Черновецького Комарницький.

За словами Левченка, "є інформація, що Комарницький вже ходить по різних комунальних підприємствах Києва і вимагає "якусь данину".

Читайте такожЗміна "смотрящих" за Києвом дозволила Кличку втриматися на посаді (відео)У часи Кличка Комарницький створив будівельну компанію. Тепер його прізвище фігурує у скандалах столиці з освоєння бюджету Києва. Найвідоміші - будівництво кільцевої дороги та Подільсько-воскресенський міст.

"Великі інфраструктурні проекти, які виграла фірма, на Подільсько-воскресенському мосту або по Окружній, там є власником Комарницький", - говорить депутат Київради Святослав Кутняк. Нардеп Микола Тищенко не захотів розповідати журналістам про нові розклади по Києву і спільну роботу з Комарницьким.

Сам Комарницький на телефонні дзвінки журналістів не відповідає.

*** Комарницький відомий тим, що свого часу був співголовою фракції "Блок Леоніда Черновецького" у Київраді, членом постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Стосовно Комарницького було відкрито кримінальну справу. 8 квітня 2011 року у приміщенні мерії Києва він був затриманий СБУ, а у грудні 2012 року засуджений Шевченківським районним судом Києва до двох років позбавлення волі умовно.

Суд визнав Комарницького винним у тому, що він разом з двома співучасниками 2 серпня 2005 року у приміщенні бюро технічної інвентаризації в Києві побив адвоката Гранцева, відібравши у нього чемодан з 20 тис. доларів та рішення Золочівського районного суду Харківської області, яким було накладено арешт на нерухоме майно АТЗТ "Книга". За версією слідства, Комарницький був у конфлікті з клієнтом Гранцева з приводу приватизації майна вказаного підприємства, а рішення суду перешкоджало реалізації планів Комарницького з реєстрації права власності на майно підприємства.