Президент вручив Ігорю Сопелю посвідчення голови Тернопільської ОДА / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський призначив Ігоря Сопеля на посаду голови Тернопільської облдержадміністрації (ОДА) та представив його активу області.

Як передає кореспондент УНІАН, церемонія представлення відбулась під час робочої наради в рамках поїздки Зеленського в Тернопільську область.

Читайте такожЗеленський призначив двох нових заступників начальнику держохорони«Дозвольте мені представити нового голову Тернопільської обласної державної адміністрації Сопеля Ігоря Михайловича. Я вас вітаю. Дякую вам», – заявив він.

Відео дня

Після цього президент вручив Сопелю посвідчення голови ОДА.

На сайті президента розміщений указ №792/2019 від 31 жовтня про призначення Сопеля на посаду голови Тернопільської ОДА. «Призначити Сопеля Ігоря Михайловича головою Тернопільської обласної державної адміністрації», – йдеться в документі.

До цього, указом №791/2019 глава держави звільнив від тимчасового виконання обов’язків голови Тернопільської ОДА Івана Крисака.

Як повідомляв УНІАН, 9 жовтня Кабінет міністрів погодив кандидатуру Сопеля на посаду голови Тернопільської ОДА.

Сопель народився у 1974 році в місті Хоростків Тернопільської області. Закінчив Тернопільський державний технічний університет за спеціальністю «інженер-механік». Працював слюсарем, інженером Хоростківського цукрового заводу, займався підприємницькою діяльністю, очолював хоростківський регіональний структурний підрозділ ТОВ «Агробізнес». У 2010-2015 роках був депутатом Хоростківської міської ради. З 2017 року – керівник федерації футболу у Хоросткові.