НАБУ відкрило справу проти Кличка / фото УНІАН

Національне антикорупційне бюро відкрило провадження щодо мера Києва Віталія Кличка і його двох заступників через можливу державну зраду і розкрадання державних грошей при забудові столиці.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС у Facebook з огляду «на численні запити ЗМІ».

Читайте такожНАБУ на вимогу ВАКС відкрило справу проти Кличка

Відео дня

У Вищому антикорупційному суді пояснили, що суд зобов'язав НАБУ відкрити цю справу через бездіяльність керівника Головного підрозділу детективів НАБУ.

Водночас, як повідомляє прес-служба київського міського голови Віталія Кличка, він на це відреагував наступним чином: «Нехай перевіряють!».

Як заявив Кличко в ефірі телеканалу "Україна", інформації про те, що НАБУ відкрило провадження щодо нього та його двох заступників навмисне надають сенсаційного характеру в інформаційному полі.

«Цій «новині» вже майже три тижні. І зараз так звані «друзі» розганяють її вже не першою хвилею в інформаційному полі. Неназваний скаржник - фізична особа - звернувся до суду, щоб той зобов'язав НАБУ відкрити провадження. Перспективи ця справа не має, я переконаний. І мені дуже смішно, що там йдеться ще й про нібито держзраду. Нехай перевіряють!», - підсумував київський міський голова.

Як відомо, раніше українські ЗМІ повідомили з посиланням на прес-службу НАБУ про відкриття кримінального провадження проти мера Києва Кличка.