REUTERS

У п’ятницю співробітник посольства США у Києві Девід Голмс підтвердив слідчим у справі про імпічмент президенту, що чув телефонну розмову Трампа і посла США у ЄС Сондленда в липні 2019 року.

Про це пише The New York Times.

Читайте такожСуд обрав запобіжний захід чиновниці-хабарниці з Офісу президента (відео)

Відео дня

За словами Голмса, він особисто чув, як Трамп гучно запитав телефоном у Сондленда, чи готовий Зеленський почати розслідування справи Burisma.

«Він збирається провести розслідування?», – запитав Трамп. Сондленд відповів, що Зеленський зробить усе, про що той попросить,  і буквально «заглядає вам до рота» («loves your ass»).

Після завершення розмови Голмс запитав у Сондленда, чи правда що Трампу плювати на Україну. Посол відповів ствердно та додав, що Трампа хвилюють лише «важливі речі». Зокрема – розслідування, які приносять йому користь.  

Нагадаємо, розмова президента США Дональда Трампа та посла США у ЄС Гордона Сондленда відбулась телефоном одразу після розмови Трампа із Зеленським.

Через те, що американці не користувалися захищеною комунікацією, є велика ймовірність перехоплення росіянами бесіди.

Як повідомляв УНІАН, у вересні в США почалося розслідування про можливість імпічменту Трампа у зв’язку з висловленими на адресу Трампа звинуваченнями в тому, що він тиснув на президента України Володимира Зеленського з метою завдати шкоди своєму політичному опонентові Джо Байдену. 

Демократи в Конгресі розцінюють це як зловживання повноваженнями. Трамп називає розслідування «полюванням на відьом», вказуючи на розшифровку його другої телефонної розмови із Зеленським як на доказ того, що він не порушив жодного закону.