Ілюстрація / REUTERS

Президент Володимир Зеленський висловив сподівання на поступову лібералізацію Канадою візового режиму для громадян України.

Читайте такожКиїв скасував безкоштовні довгострокові візи для естонців у відповідь на таке ж рішення Таллінна – ЗМІ

Як повідомили у прес-службі глави держави, про це йшла мова під час телефонної розмови Зеленського з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Відео дня

Глава Української держави привітав Трюдо з перемогою Ліберальної партії Канади на парламентських виборах і формуванням нового уряду.

Зеленський подякував за послідовну позицію Канади щодо збереження політики санкцій проти Росії.

У свою чергу Трюдо вітав звільнення полонених українських моряків і повернення захоплених Росією суден. Він також позитивно оцінив домовленості щодо проведення саміту у «Нормандському форматі» 9 грудня.

Серед іншого, зазначили у прес-службі, глава канадського уряду схвально відгукнувся про рішучі кроки президента України в рамках реалізації програми реформ і запевнив, що Канада продовжить надавати активну допомогу в цьому напрямі.

«Володимир Зеленський висловив сподівання на поступову лібералізацію Канадою візового режиму для громадян України, щомає ще більше зміцнити взаємини між народами двох країн», - йдеться у повідомленні.

Президент також запросив прем’єр-міністра Канади відвідати Україну з офіційним візитом.