Дмитро Пєсков / REUTERS

У Кремлі у зв'язку із заявою спікера Держдуми В'ячеслава Володіна про «вихід зі складу України низки областей» нагадали, що зовнішню політику визначає в Росії глава держави Володимир Путін.

Читайте такожКремль: Путін на зустрічі в Парижі готовий пояснити Зеленському, чому Росія не бажає обговорювати повернення Криму

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Відео дня

«Ви знаєте, що зовнішня політика РФ формулюється за нашою конституцією президентом і реалізується як інструментарієм МЗС. Безумовно, всі гілки влади в Росії поділяють стурбованість, вважають неприйнятними подібні демарші (України) - це однозначно. Що стосується інших оціночних заяв, то тут я б рекомендував вам звернутися до Державної думи», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, чи поділяють в Кремлі слова Володіна про «вихід зі складу України низки областей».

Як повідомляв УНІАН, 30 листопада спікер Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що зрив виступу так званого «депутата Державної Думи» з окупованого Криму Руслана Бальбека на форумі ООН є «демонстрацією нетерпимості представників влади України до малих народів».

«Націоналізм, притиск малих народів може привести до виходу зі складу України низки областей. Це потрібно розуміти владі України, і не допускати порушення прав і свобод етнічних груп, що проживають на території країни», - сказав Володін.