Касим-Жомарт Токаєв / REUTERS

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв зробив нову заяву про Україну, прокоментувавши врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це він заявив в ході візиту в Німеччину, передає телеканал "Хабар-24".

За його словами, вирішувати ситуацію на сході країни слід у "нормандському форматі". Крім того, він зазначив, що Казахстан готовий виступити посередником і надати майданчик для розв'язання проблеми.

Відео дня

"Наш перший президент висловив свою добру волю, запропонував посередницькі зусилля на території Казахстану, але звичайно ж, ми вважаємо, що проблематика України повинна насамперед вирішуватися в "нормандському форматі", - сказав Токаєв.

Говорячи про майбутню зустріч у Парижі, президент Казахстану побажав удачі, заявивши, що з Україною його країну пов'язує дружба і співпраця.

Читайте такожУ Казахстані художник прийшов до посольства України вибачатися за заяву Токаєва про Крим – йому не дозволила охорона

"Ми з великою симпатією ставимося до українського народу, вважаємо, що цей народ гідний спокійного благополучного життя", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, в інтерв'ю німецькому виданню Deutsche Welle Токаєв заявив, що не вважає те, що "сталося в Криму, анексією. Через ці слова МЗС викликало посла Казахстану на розмову.