Порошенко вніс понад 18 млн грн застави за генерала Марченка / фото УНІАН

Екс-президент України Петро Порошенко вирішив дати особисті кошти на заставу для начальника головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитра Марченка.

Про таке своє рішення політик оголосив під час благодійного концерту гурту Ot Vinta в підтримку заарештованого офіцера.

Читайте такожУ Міноборони заявили, що забезпечення армії заблоковано через обшуки ДБР

Відео дня

"Мені повідомили, що вже понад три тисячі осіб за три дні взяли участь в марафоні зі збору коштів для звільнення генерала Дмитра Марченка. Кожен дав скільки зміг. Так само і зараз – кожен дав різні гроші, може, і останні, але він не зміг залишитися байдужим. Кожному з вас за кожну копійку – велике спасибі! Генерала Марченка ми витягнемо! Решту додасть наша сім'я", - оголосив Порошенко.

Згодом партія "Європейська солідарність" повідомила про те, що заставу за Марченка внесено: до понад мільйона зібраних гривень на марафоні в підтримку офіцера родина Порошенків додала більш ніж 18 мільйонів гривень.

Сам Порошенко пообіцяв, що коли доведуть невинуватість Марченка, то він віддасть ці кошти на підтримку армії.

Як повідомлялося, ДБР оголосило підозри п’ятьом високопосадовцям Міноборони, яким закидали купівлю за завищеними цінами бронежилетів, що були непридатними до використання.

11 листопада генерал-майора Марченка заарештували, Печерський районний суд столиці призначив суму застави 76 мільйонів гривень. 28 листопада Київський апеляційний суд майже учетверо зменшив розмір застави для Марченка – до 20 мільйонів гривень.