Ілюстрація REUTERS

Перший заступник голови Спілки офіцерів України Євген Лупаков заявив, що відкриття залізничної гілки Кримського моста є "однозначною загрозою" для України.

"Це однозначна загроза. Це прискорює перекидання військ до Криму, це дає більше можливостей для маневру", – сказав він у коментарі "Обозревателю".

Читайте такожВ ООН відреагували на пуск Росією поїздів на Кримському мосту

Відео дня

Офіцер констатував, що за роки окупації український півострів перетворений на "передову військову базу Росії для наступу в Європу". Зокрема, "відновлені ядерні склади, туди завезено ядерну зброю".

Крім того, Росія "нагнала в Крим стільки військової техніки, зробили стільки військових містечок, що старих радянських баз вже не вистачає", – додав офіцер.

Виходячи з небезпеки Кримського моста, Лупаков зауважив: "Для нас було б вигідно, щоб Кримський міст було знищено або зруйновано, і чим швидше, тим краще. Але бажано, щоб це зробили самі росіяни, природні або божественні сили", – пожартував він.

Як повідомлялося, 23 грудня президент Росії Володимир Путін відкрив рух поїздів незаконно побудованомим Кримським мостом на анексований півострів.