Данілов вважає, що саме через наявність доказів Іран оприлюднив правдиву інформацію / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що українська сторона мала докази, які свідчили про збиття літака МАУ, ще до офіційної заяви Ірану.

Про це він розповів в інтерв’ю BBC Україна.

Читайте такожАвіакатастрофа в Ірані: генерал КВІР пропонував заборонити польоти усіх літаків, але його не послухалися

Відео дня

Данілов вважає, що саме тому Іран оприлюднив правдиву інформацію, що саме його війська збили український літак.

«Я думаю, що Іран зрозумів, що відпиратися вже немає куди, і в будь-якому випадку ми мали докази вже на українському боці», – сказав він.

Секретар РНБО додав, що на фото, оприлюдненому Офісом президента, чітко видно сліди потрапляння ракети в кабіну пілота.

«Це отвори від ракети. Ми не можемо зараз сказати, яка це саме ракета, але ми здогадуємося і знаємо її назву», – зазначив Данілов.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 січня, президент Ірану Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки». При цьому Роухані пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.

За його словами, «в умовах погроз і залякування іранської нації, що надходили з боку американського режиму-агресора після мученицької смерті генерала Касема Сулеймані, збройні сили Ірану були приведені до стовідсоткової бойової готовності для захисту від ймовірних атак із боку США. На жаль, людський фактор і помилковий пуск призвели до великої катастрофи».

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ наполягає на офіційних вибаченнях із боку Ірану, проведенні відкритого розслідування, очікує повернення тіл загиблих і виплат компенсацій.