Про авіакатастрофі в Ірані Зеленському повідомив глава СБУ / УНІАН

Президент Володимир Зеленський повернувся в Україну з Оману після інформації про авіакатастрофу літака МАУ в Ірані настільки швидко, наскільки це було можливо, зважаючи на ситуацію в регіоні.

Про це заявив помічник президента Андрій Єрмак, передає "Українська правда".

"Як тільки було відкрито повітряний коридор, який був обмежений в зв'язку з трагедією, президент вилетів", - зазначив Єрмак.

Відео дня

За його словами, поїздка в Оман була приватною і кошти на дорогу з держбюджету не виділялися.

"Всі спекуляції, а також конспірологічні теорії з приводу літака, Медведчука, куди і як цей літак летів, не мають під собою жодних підстав і є продовженням брудних технологій, які мали місце ще в часи президентської кампанії - з тих пір не змінилися ні замовники, ні їхні методи", - заявив помічник президента.

Єрмак також уточнив, що про авіакатастрофу Зеленському повідомив глава СБУ Іван Баканов.

"Президент відразу ж зробив низку дзвінків – після глави СБУ, мав розмову з секретарем РНБО, нашим послом в Ірані, з представниками силових відомств. В цей же момент було прийнято рішення негайно повертатися до Києва і, відповідно, вирішувалося питання як це зробити максимально швидко", - пояснив він.

Читайте такожУкраїнські експерти змусили Іран зізнатися у збитті літака МАУ – радник Зеленського

Як повідомляв УНІАН, 8 січня біля аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані розбився літак рейсу PS752 компанії "Міжнародні авіалінії України", загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великобританії.

Читайте такожУ Зеленського припускають, що літак МАУ навмисно збили

11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий "в результаті ненавмисної людської помилки" і пообіцяв притягнути до відповідальності винних у катастрофі літака.