Яременко більше не голова Комітету / фото УНІАН

Верховна Рада замінила Богдана Яременка на Олександра Мережка на посаді голови Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Як передає кореспондент УНІАН, за відповідну постанову "Про внесення змін до постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання" проголосували 317 народних депутатів.

Постановою передбачено обрати Мережка (фракція "Слуга народу") головою Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, увільнивши його від виконання обов’язків члена Комітету з питань правової політики.

Відео дня

Читайте такожЯременко заявив про відхід з поста голови комітету ВР з питань зовнішньої політики

Також постановою передбачено обрати Яременка (фракція "Слуга народу") членом Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, увільнивши його від виконання обов’язків голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Відповідно до постанови, Володимира В’ятровича (фракція "Європейська солідарність") обрано членом Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня 2019 року журналісти одного з інтернет-видань сфотографували, як народний депутат від "Слуги народу", голова Комітету ВР з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Яременко під час роботи в сесійній залі листувався на сайті знайомств, зокрема домовлявся про зустріч з дівчиною.

Після цього три фракції закликали звільнити Яременка з посади голови комітету ВР.

Того ж дня Яременко заявив, що передасть голові Верховної Ради Дмитру Разумкову заяву про складення повноважень голови комітету.