Керівництво держави вшанувало пам’ять жертв рейсу PS752 / фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський та керівники держави вшанували пам’ять загиблих в авіакатастрофі в Ірані українців. Церемонія відбувається в міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Читайте такожІран поки не має наміру віддавати "чорні скриньки" літака МАУ Україні - ЗМІ

Відео дня

Президент разом із головою Верховної Ради Дмитром Разумковим, прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком та членами уряду зустріли на злітній смузі літак з тілами одинадцяти загиблих громадян України: членів екіпажу рейсу PS752 Володимира Гапоненка, Олексія Наумкіна, Сергія Хоменка, Катерини Статнік, Ігоря Матькова, Марії Микитюк, Дениса Лихна, Валерії Овчарук, Юлії Сологуб та пасажирів Олени Малахової та Ольги Кобюк.

Труни з тілами були доставлені жалобним кортежем від злітної смуги до терміналу «В». Вздовж маршруту кортежу зібралися люди, які віддавали останню шану загиблим українцям.

На пероні біля терміналу «В» зібралися співробітники компанії «Міжнародні авіалінії України», які схилили голови в жалобі, проводжаючи своїх колег та друзів в останню путь.

Військовослужбовці Національної гвардії перенесли труни до приміщення терміналу, де із загиблими попрощалися їхні родичі.

Глава держави поклав квіти до місця прощання з жертвами авіакатастрофи.

Також Зеленський поспілкувався з родичами загиблих і висловив їм щирі співчуття.

Читайте такожПристайко про збиття літака МАУ в Ірані: "ми хочемо знати, хто віддавав наказ"

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані зазнав аварії літак «Міжнародних авіаліній України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. Пасажири і екіпаж загинули.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

В Іран була направлена експертна група з України.

11 січня президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки» та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.

17 січня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Іран погодився передати Україні «чорні скриньки».