Ілюстрація REUTERS

У листопаді 2019 року 23 народні депутати без поважних причин не брали особистої участі у більш як 50% засідань комітетів Верховної Ради України, до складу яких їх обрано.

Про це повідомляє громадський рух ЧЕСНО з посиланням на відповідь Головного організаційного управління Апарату Ради на запит.

Читайте такожЕкс-нардепка Чорновол залізла до ДБР через паркан з колючим дротом: опубліковано відео

Відео дня

Зазначається, що серед прогульників є й керівництво комітетів ВРУ, більшість з яких – представники фракції "Опозиційна платформа – За життя". Таких у листопаді було 50%.

Так, заступниця голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, депутатка від ОПЗЖ Юлія Льовочкіна у листопаді пропустила 100% засідань. Те ж саме стосується і голови підкомітету з питань міграційної політики та громадянства Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, співголови фракції ОПЗЖ Вадима Рабіновича.

Секретар комітету з питань екологічної політики та природокористування, депутат від ОПЗЖ Олександр Фельдман був відсутній без поважних причин на 71,4% засідань.

Крім того, лише на 57% засідань комітету був заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, депутат Ігор Абрамович.

Водночас, серед найбільших прогульників комітетів є й представники інших фракцій.

Йдеться, зокрема, про першого заступника голови фракції та голова партії "Слуга Народу" Олександра Корнієнка, який є головою підкомітету з питань організації державної влади, державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, державних символів та нагород. Він у листопаді пропустив обидва засідання комітету.

Також голова підкомітету з питань морського транспорту комітету з питань транспорту та інфраструктури, депутат від " Слуги народу" Ігор Васильковський пропустив 66,7% засідань комітету.

Також у листопаді всі три засідання Комітету з питань інтеграції України з ЄС пропустив п’ятий президент Петро Порошенко, представник "Європейської солідарності". 

Як повідомляв УНІАН, рейтинг політичних брехунів 2019 року очолили депутати "Опозиційної платформи – За життя" Вадим Рабінович (3,45% правди), Нестор Шуфрич (11,11% правди) і Олександр Качний (14,29% правди).