Майк Помпео / REUTERS

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявляє про відсутність передумов для проведення зустрічі президентів США та України Дональда Трампа і Володимира Зеленського у Білому домі.

Читайте такожЗеленський заявив про готовність України розвивати нові форми партнерства зі США у сфері безпеки

Як передає кореспондент УНІАН, про це Помпео сказав на спільній із Зеленським прес-конференції у Києві.

Відео дня

На запитання, чи існувала умова, що для зустрічі Трампа і Зеленського в Білому домі українська сторона спочатку мала провести розслідування діяльності сина колишнього віце-президента США Джо Байдена Хантера, який мав відношення до компанії Burisma, Помпео відповів, що не здивований почути це.

"Ні, не існує умови такого характеру, як це сформульовано, аби президент Зеленський відвідав Білий дім", - запевнив Помпео.

За його словами, буде знайдено належний час і можливість для зустрічі двох президентів у Вашингтоні. "Ми хочемо запевнити, що це відбудеться в той час, коли ми зможемо добитися суттєвого прогресу", - наголосив Помпео.

Також він додав, що для цього попереду багато роботи. "Наші команди сьогодні обговорили усі можливості. Ми бачимо економічні можливості для прибуття американського бізнесу", - зауважив Помпео.

На його переконання, візит Зеленського до Вашингтона вітатиметься, коли з'явиться така можливість. "Нам вдасться здійснити це. Я впевнений щодо цього", - сказав Помпео.