Олівер Варгеї вперше відвідає Україну / фото flickr.com/european_parliament

Комісар Євросоюзу з питань європейської політики сусідства і розширення Олівер Варгеї здійснить візит в Україну 11-12 лютого, яка стане першою східноєвропейською країною, яку він відвідає на своїй посаді.

Читайте такожУ Кремлі підтверджують готовність направити посла до Києва

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європейської комісії.

Відео дня

У Києві єврокомісар має зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком та членами уряду, в тому числі з віце-прем’єр-міністром з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою та міністром закордонних справ Вадимом Пристайком, а також головою Верховної Ради Дмитром Разумковим. Також запланована зустріч з членами комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з Європейським Союзом.

«Увага візиту зосереджуватиметься на обговоренні стану реформ та виконанні Угоди про асоціацію після проведення Ради асоціації Україна-ЄС, засідання якої відбулося у Брюсселі наприкінці січня», - сказано у повідомленні.

Перед своїм візитом Варгеї заявив, що Україна - це не лише близький сусід Європейського Союзу, але вона також є ключовим партнером.

«Україна продовжує добиватися прогресу у багатьох реформах. Але робота вимагає продовження, особливо у галузі верховенства права та боротьби з корупцією - ключових галузях для економічного розвитку», - наголосив єврокомісар.

Під час візиту Варгеї має намір обговорити всеосяжну підтримку України, яка виходить далеко за межі фінансової підтримки та технічної допомоги.

За його словами, візит до Києва посприяє майбутньому обговоренню на зустрічі Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ у березні.

Варгеї проведе прес-конференцію з прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком і підпише угоду про підтримку ЄС електронного урядування та цифрової економіки.

Серед запланованих заходів візиту - участь у церемонії покладання свічок до Меморіалу Небесної сотні та зустрічі з представниками громадянського суспільства і представниками національних меншин.